Nyheter

NYHETER

Förslag till Ortsutveckling för Gödestad presenterades vid stormöte 31 januari. En bearbetning av synpunkter m.m. görs nu innan förslaget går ut på remiss.

Julfint 2018!

2018-12-01

I takt med ökat regnande denna tidiga lördagförmiddag 1 december blev granen ljusklädd och inomhus kom ljusstakarna fram i Gamla skolan.

SM mästare igen!

2018-10-01

Krister Nilsson lyckades med bravaden att försvara sina två tidigare SM guld i plöjning för veterantraktorer. I år gick tävlingen ett par mil utanför Kristianstad.

Välkomna till Gödestad!

2018-09-30

En trevlig söndagförmiddag med två inflyttade gödestadfamiljer.Klicka på Läs mer här nedan och få receptet på Dinas goda glutenfria päronpaj.

Stickcafé hösten 2018

2018-09-26

Stickcaféet startar på sitt sjätte år. Del-tagarna samlas med sina handarbeten i Gamla skolan, byter mönster och lär ut av sina knep i bl.a. stickningens ädla konst. Fika hinns också med.

Invigning av Allaktivitetsbanan

2018-07-11

35 personer mötte upp för att delta i invigningen av den nya Allaktivitetsbanan på Källeberg ovanför Gamla skolan i Gödestad. Deltagarna fick prova på bl.a. boulespel.
Bana för boule, kubb m.m. håller på att anläggas

2018-05-03

En anlagd yta lämplig för boulespel och andra aktiviteter håller på att anläggas på Källeberg ovanför Gamla skolan. Anläggningen finansieras med stöd från Varbergs kommun via den s.k. Landsbygdschecken. Invigning kommer att ske den 11 juli med olika aktiviteter, start kl. 18.00.

God sammanhållning i Gödestad vid inbrottsförsök

2017-11-16

Mitt i idyllen ovan bland lägenheterna på Ekarevägen försökte två personer ta sig in torsdag kväll. Skillnaden mot bilden var den att det var regn och ruskväder samt mörkt. Det blev därför särkilt effektfullt när himlen ovanför Gödestad lystes upp av blåljus från fyra polisbilar.

Polisen var snabbt på plats för att söka med ljus och hund. Så här säger Ann Dahlgren, boende granne till den utsatta lägenheten:

"Nu har gårdagens händelse på Ekarevägen lagt sig. Polisen var kvar länge och sökte efter inbrottstjuvarna men lyckades tyvärr inte ta de. Samma eftermiddag var det inbrott på Pantergatan och förra helgen var det inbrott i Rolfstorp , så det är viktigt att vi låser om oss och håller lite koll på vad som händer där vi bor. Det är ändå härligt att bo i Gödestad där vi tänker på varandra, alla hjälptes åt att informera sina grannar så att vi kunde prata lite och göra ev. åtgärder. När händelser inträffar kan Gamla skolan vara en bra samlingspunkt framöver. Alla reagerar ju olika och en del har behov av att prata. Själv ska jag beställa larm nu".

Nicklas Jörnås, kontaktperson för Grannsamverkan i området instämmer i Ann's bild om hur grannarna agerade på ett föredömligt sätt.

Gödestads hembygdsförening


Är det lokala organet i Gödestad för bevarande av kulturhistoria, samordna aktiviteter samt utveckling av bygden.


I föreningen kan alla bli medlemmar och delta i den demokratiska processen kring frågor som drivs

Kontakta  oss i Gödestad


Gödestads hembygdsförening

Ljungstorp 19

432 91 Varberg


T. 073- 550 84 09

kontakt@godestad.se

Föreningens hemsida


Fyra tappra familjer deltog på höstens sista Skogsaktivitet trots regnvädret. Vi tittade till skräpplankan en sista gång och konstaterade att äpplet var helt borta och att bananen nästan försvunnit också. Vi lekte ”byta träd- leken” och gick sen tillbaka mot Nils Persgård för grill!

Vi fick höra sagan om Mulle och fick sen känna på saker från naturen och gissa vad det var. Slutligen lekte vi ”Burr” där vi fick lära oss olika namn på blommor och löv.

Tack till alla som varit med under hösten och vi hoppas att vi ses till våren igen!


Från Hembygdsföreningen tackar vi initiativtagarna till friluftsförmiddarna i höst. Susanne Segerström och Ida Hyltbäck som tillsammans med sina respektive har planerat och genomfört de tre söndagarna. Klicka nedan för att se ytterligare några härliga bilder från höstens sista träff.

Andra Friluftsförmiddagen med Susanne och Ida

2017-10-08

Åter igen hade vi tur med vädret på dagens skogsutflykt! Vi tittade till skräpplankan och upptäckte att mackan var helt borta, men det hade inte hänt någonting med burken eller plasten. Vi fikade och provade på nyponsoppa och blåbärssoppa på stormkök. Vidare hade vi minneslekar med det vi hittat från skogen.

Om två veckor har vi sista skogsaktiviteten för denna hösten och då planerar vi att grilla korv. Fritt fram för de som vill följa med! Medtag det ni vill grilla.

Stickcafét har kört igång för hösten

2017-10-04

Höstens stickcafé har nu satt igång.

I kväll träffades 12 glada tjejer i Gamla skolan där de handarbetade och fick ta del av Evys & Carolas hembakade när det var dags för fika. Ett härligt sätt att träffas i bygden.

Vill du också vara med nästa gång är det bara att komma, ta med ett glatt humör och 20 kr till fikat.

Nästan träff är den 25 oktober

Tre kvällar med Rocknostalgi!

2017-09-27

Hans Webeck, Frillesås och Claes-Håkan Olofsson flankeras av Gunilla och Sven-Evert Nilsson. De förstnämnda har spelat skivor från våra stora rocklegender och berättar om egna möten med de flesta av dom. Gunilla och Sven-Evert har stått för serveringen av egengjorda landgångar med efterföljande kaka. Under de tre sista onsdagkvällarna i september samlades ca 35 personer i Gödestads gamla skola för att få sig till livs rocknostalgi.

Revolverman från Gödestad SM bronsmedaljör!

2017-09-26

Vi gratulerarFredrik Jonasson, Gödestad, till höger som tillsammans med Fung-Nung Dee och Henrik Käck blev SM bronsmedaljörer vid Pistolskytte SM i Örnsköldsvik 11-16 juli 2017!  Skyttarna är aktiva i Varbergs pistolklubb med anor från 1948. I klassen tävlade sammanlagt 256 skyttar från hela Sverige!

Läs mer om Varbergs pistolklubb på deras hemsida. Klubben tar gärna emot nya skyttar!

Premiär för söndagsförmiddag på Galberget!

2017-09-24

24 september inbjöds till första av tre söndagsförmiddagar på Galberget. Ca 25 personer varav 15 barn i alla åldrar dök upp till samlingen vid Nils-Persgård. Ida Hyltbäck och Susanne Segerström, båda i hembygdsföreningens styrelse är initiativtagarna till den trevliga idéen att anordna dessa friluftsdagar för barnfamiljer. Det är också de, tillsammans med sina familjer, som ansvarar för två timmar aktiviteter på Galgberget.

Grattis! Andra raka SM guldet för Krister Nilsson!

2017-09-19

Foto: Tobias Andersson

Krister Nilsson härifrån Gödestad, till vardags snickare, har en passion, plöjning med veterantraktor och veteranplog. Den passionen har resulterat i två SM guld, 2016 och 2017 i plöjningstävlan. Senast i år helgen den 16-17 september gick tävlingen av stapeln på Gullmarsbergs säteri, en gård vackert belägen på en udde Gullmarsfjorden utanför Uddevalla. Det är JUF (Jordbrukareungdomens förbund) som står för arrangörsskapet. Tävlingarna avgjordes i samband med mässan Matjordens dag, en stor mässa för lantbruk, livsmedel och lokal produktion. Plöjningstävlingar har en lång tradition i Sverige och har senare deccenier utökats med olika klasser.Copyright @ All rights reserved