Folkloppet 2017

Folkloppet på Monarkleden 21 maj 2017

2 juli 2016 invigdes Monarkleden, 5 cyklister cyklade hela sträckan mellan Varberg och Agnbäck i Kungsäter.

Monarkleden är en föreslagen cykelled på initiativ av Gödestads Hembygdsförening för att delvis hedra minnet av ortens och kommunens store Monarkgrundare, Birger Svensson. Tack vare det fick hans ättlingar delta i invigningen av leden och invigningstal hållas av Jörgen Warborn, barnbarns barn till Birger Svensson. Invigningen hölls vid Birger Svenssons uppväxtplats i Båtsberg, Gödestad.


2017 följdes invigningen upp med ett "Folklopp" för cyklister av alla slag. Starten gick i Brunnsparken i parken där 7 cyklister startade. Utmed leden hoppade sedan ytterligare ekipage in i loppet som officiellt noterade 32 anlända i Agnbäck.

Cyklingen skedde i ett alldeles perfekt cykelväder där landskapet visade upp sig i sin allra bästa vårskrud och en alldeles blå himmel med strålande sol i inlandet.

I Båtsberg, Stamnared och Grimmared blev cyklisterna serverade förfriskningar och framme i målet väntade en bastant varmlunch.


Vi tackar alla inblandade, speciellt Roland Johansson, Madeleine och Sivert Johansson som skötte en stor del av förberedelserna av loppet.


Förhoppningen är att även 2018 kunna inbjuda till ett Folklopp för att ytterligare uppmärksamma det fantastiska cykellandskap som Varbergs inland har att erbjuda. Till nästa år blir det säkert fler startplatser från alla de cykelslingor som ansluter till Monarkleden.

Gödestads

Hembygdsförening

Källebergsvägen 14

432 91 Varberg

Godhemb@gmail.com