Privatlån – för dig som vill ta ett större lån

Om du har ett stort köp som behöver genomföras så är lån ofta det enda sättet att göra det möjligt. Idag så är det möjligt att låna 600 000 hos många banker och privata långivare. Att låna pengar online är idag enklare än någonsin och processen har blivit oerhört smidig.

Samtidigt så kan det vara aningen nervöst att skriva på papper för ett lån 600 000. Därför är det viktigt att man har koll på en del saker innan man går vidare med att teckna upp sig på ett lån. I den här texten kommer vi att gå igenom några saker som är bra att veta innan man tecknar upp sig på ett privatlån.  Om du har undrat hur man kan låna pengar så är det här en perfekt text att läsa igenom för att få lite mer information om saker som du kanske inte hade koll på sen innan.

Hur mycket kan pengar får man låna med ett privatlån?

Ett privatlån har ett spann på 10 000 till cirka 650 000 kronor. Det är alltså möjligt att låna allting från lite mindre summor, till långt över en halv miljon kronor. Hur mycket du kan låna beror mycket på hur ditt kreditvärde ser ut, någonting vi kommer beröra längre ner i texten.

Hur ser räntan ut?

Även här så varierar det kraftigt från person till person och från långivare till långivare. I regel så brukar man dock säga att räntan för ett privatlån bör ligga på mellan 5 – 11%, beroende på hur mycket man lånar och hur ens kreditvärdighet ser ut.

Jämför olika långivare innan du bestämmer dig för vilken du vill använda dig av 

Idag så går det att vända sig till både en bank, som vi pratar om i detalj i nästa stycke, eller att vända sig till ett lånföretag. Här är det du själv som måste ta ställning till vad du är mest bekväm med, men det är väldigt viktigt att du först och främst gör en jämförelse.

Även om man kan klicka sig runt bland olika hemsidor så är detta långt ifrån det smidigaste alternativet man har. Istället är det bättre att vända sig till en jämförelsetjänst som Enklare där man direkt kan få information och olika erbjudanden från olika långivare. På så sätt så kan du hitta det lånet som passar bäst för din situation, oavsett om du ska låna till en bil eller om det är dags att renovera badrummet. Genom att göra en jämförelse kan du spara tusentals kronor i det långa loppet.

Kraven för att teckna upp sig på ett privatlån hos en bank

Men vad krävs för att få låna pengar i bank? För det första så krävs det att du har en fast anställning och kan visa att du tjänar pengar. Det går inte att teckna upp sig på ett stort privatlån och låna pengar utan inkomst hos en bank och ibland så måste du även kunna sätta upp någon form av säkerhet som banken kan ta och sälja för att få tillbaka sina pengar om du inte betalar tillbaka ditt lån av en eller annan anledning.

Om du enbart är ute efter att låna pengar snabbt utan krav så är banken alltså helt fel ställe att vända sig. Det är möjligt att låna pengar snabbt utan alla dessa krav, men inte hos en bank.

Kreditvärde

Som vi nämnde tidigare så är en sak som man behöver ha koll på oavsett om man vill låna 600000 eller 15 000 ens kreditvärde. Kreditvärdighet är en poäng som alla svenskar har som kalkyleras av ett företag som heter UC. UC står för upplysningscentralen och är ett samarbete mellan stora svenska banker där en långivare kan få information kring huruvida en låntagare är en person att lita på när det kommer till pengar. 

Ens kreditvärde går upp när man betalar räkningar och liknande i tid, medan det kan gå ner om man får fall i inkasso eller liknande.   Om man vill samla lån och krediter med låg kreditvärdighet eller bara vill låna pengar utan UC så behöver man vända sig till en privat långivare. Det finns vissa privata långivare som tar en UC när man lånar och det finns vissa som inte gör det.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like